29_parkstadlimburgtheaterTheater Heerlen is niet alleen een van de vijf beste stadstheaters van Nederland, maar beschikt ook over een flexibele Limburgzaal, waar regelmatig popconcerten te zien zijn.

 

 

Programma

Vrijdag 18 december:
19.30 uur LIMBURGzaal: Bijna Kerst.  Paul van Loo, Ivo Rosbeek en zijn Lotgenoten, de cabaretiers Roger Lataster en Raymond Clement, Paul Logister, de prachtige Zussen Meessen… en misschien nog extra presentje brengen u in stemming. Klik hier voor kaartverkoop en meer informatie.

20.00 uur RABOzaal: Carboon XL. Wiste nog, koempel… De prachtige liedjes over Limburgs mijnverleden worden niet alleen opnieuw tot leven gewekt, maar ook aan de nieuwe generatie overgedragen. Een bijzondere muzikale avond in het ‘Jaar van de Mijnen’ met verrassende muzikale gasten. Glück auf! Klik hier voor kaartverkoop en meer informatie.

Zaterdag 19 december:
20.00 uur RABOzaal: Jack Vinders. Moezziek en Krisjedanke. Zijn chansons, ballades, sketches en monologen laten u lachen en genieten. Jack speelt verschillende personages, zoals Sjonnie d’r Posbül, en ontvangt diverse gasten. In januari 2015 werd hij verkozen tot beste Limburgse zanger. Zijn album 7de Van Vinders werd beste Limburgse album van 2014. Klik hier voor kaartverkoop en meer informatie.

20.30 uur INGzaal: Babette van Veen. Hartenvrouw. Babette van Veen zingt en vertelt in hilarische en openhartige liedjes en verhalen over haar zoektocht naar geluk. Over de liefde en de pijn. De dromen en de werkelijkheid. Hoe mooi het is als je kunt lachen om je verdriet. Over het hart van een vrouw. Klik hier voor kaartverkoop en meer informatie.

Zondag 20 december:
11.00 uur INGzaal. In de verte, Malou van Sluis. Geïnspireerd door de verhalen van Toon Tellegen maken Malou en Judith deze beeldende, interactieve en muzikale voorstelling voor de allerkleinsten over weggaan en weer thuis komen. En ook over het avontuur daar tussenin. Klik hier voor kaartverkoop en meer informatie.

12.00 uur LIMBURGzaal. Presentatieconcert Jong Talent Klas. Appeltaart matinee. Een afwisselend middagconcert waarin we jong & excellent nieuw talent graag een podium bieden. Na de voorstelling serveren we een mooi stuk appeltaart of vlaai en ook nog een gratis kopje koffie/thee in ons gezellige theatercafé. Vandaag presenteren zich op het podium diverse jonge, aanstormende talenten uit de Jong Talent Klas van het Conservatorium Maastricht. Jong talent is heel bijzonder en daarnaast zeldzaam en wij moeten dat koesteren. Velen van hen zijn prijswinnaars bij regionale, nationale en internationale concoursen zoals o.a. het Prinses Christina Concours. Klik hier voor kaartverkoop en meer informatie.

13.00 uur RABOzaal. Het Zandkasteel. Op de boerderij. Reeds zes jaar reist Het Zandkasteel met veel succes langs alle theaters. De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige Z@ppelin tv serie. Deze spiksplinternieuwe, tevens leerzame familievoorstelling, nodigt de kinderen wederom uit om lekker mee te dansen en te zingen. En natuurlijk komt ook de Neuzenkriebeldans voorbij! Klik hier voor kaartverkoop en meer informatie.

15.00 uur LIMBURGzaal. A Ceremony of carols! Vocaal Ensemble Kerkade o.l.v. L. Deal. Limburgs koor van het jaar 2013, o.l.v. Louise Deal brengt u met dit schitterende werk van Benjamin Britten in kerstsfeer. De begeleiding op de harp is in handen van Manou Liebert. Blazersensemble Helicon, o.l.v. Björn Bus, voegt feestelijke klanken toe met gevarieerde werken, om samen met koor en harpiste het kerstgevoel compleet te maken. Klik hier voor kaartverkoop en meer informatie.

20.00 uur RABOzaal. Serious Reflection. Do good, feel good. Een hartverwarmende avond voor jezelf en de ander! Serious Reflection biedt een uniek en inspirerend theaterprogramma! Zorg dat je er bij bent samen met familie, vrienden en bekenden!
Uniek want je ervaart een voorstelling met een uitzonderlijke cast speciaal samengesteld voor deze bijzondere gelegenheid.
Inspirerend want je laat je meenemen op reis door: Chris Zegers, Joseph Oubelkas; 400 brieven van mijn moeder, Henkjan Smits en Erik Jan Koedijk en DO ‘unplugged’.
Mede mogelijk gemaakt door: Adelmeijer Hoyng Advocaten. Klik hier voor kaartverkoop en meer informatie.

Maandag 21 december:
20.00 uur. LIMBURGzaal. Novacane XL! Het concept uit de hoge hoed van Boscha Nova, de voormalige winnaar van Kunstbende Limburg, heeft een eclectische stempel op de stad weten te drukken met haar verfrissende line-ups vol randstadgrootheden en de beste r&b/hiphop/house tunes toveren de zaal steevast om tot één grote glijbaan van dansbaarheid. De kaartopbrengst gaat naar het goede doel van ‘SRH15’ en met headliner FeestDJRuud en de eerste andere bevestigde namen als Puinhoop Kollektiv, David Ghetto en residents Boscha Nova & Guado wil je deze XL absoluut niet missen. Of zoals Boscha Nova zou zeggen: “Turn Up!” Klik hier voor kaartverkoop en meer informatie.

PLT

20.00 uur RABOzaal. Clara Zoerbier / Jack Vinders. KrismesKnoevele. Komisch met een hoog knuffelgehalte: knoevele. Clara verandert de zaal en de kerststal in 50 tinten roze. Deze amusante show geeft u het ultieme kerst-knoevel-gevoel. Topcabaret uit Limburg! Klik hier voor kaartverkoop en meer informatie.

Woensdag 23 december:
20.00 uur RABOzaal. Philharmonie ZuidNederland. Een ijzig warme kerst. ‘Een kunstenaar van zeldzaam kaliber’. Zo omschreef Trouw pianist Nelson Goerner nadat hij vorig seizoen de serie Meesterpianisten in Amsterdam opende. ‘Al zijn kwaliteiten doet Nelson Goerner ten goede komen aan de zeggingskracht en architectuur van de muziek.’ Niet voor niets is hij de duo-partner van Martha Argerich. Hij voert tijdens dit concert Griegs ijzig warme pianoconcert uit. Een mooie ‘opmaat’ voor Rimski-Korsakovs Suite uit de opera Kerstavondonder leiding van de Zweed Per Otto Johansson. Klik hier voor kaartverkoop en meer informatie.