Poppodium NIEUWE NOR is hét poppodium van Parkstad, gelegen in centrumgemeente Heerlen. Geopend eind 2006 als allereerste professioneel bemenste poppodium in Limburg. En ook al hebben Sittard-Geleen, Venlo en Maastricht inmiddels (bijna allemaal) een nieuw poppodium, we lopen in Heerlen nog steeds voorop! Dat do17_nieuwenoren we door samenwerking én de ontwikkeling en uitvoering van nieuw beleid. Het concept ‘Keten van Popmuziek in Parkstad’, is daarvan een goed voorbeeld. Daarin gaat het om een podiumaanbod dat elkaar aanvult, versterkt en doorgroeimogelijkheden biedt voor (lokaal) talent. De ‘Keten’ in Parkstad is met de aanwezigheid van de Oefenbunker (150), NIEUWE NOR (400), LIMBURGzaal (650/1350) en de RODAhal (4000) dan ook prima op orde. poppodium NIEUWE NOR heeft een capaciteit van 400 (zaal) en 100 (café) en organiseert jaarlijks ruim 130 concerten, dance – en gratis toegankelijke café activiteiten waar 25.000 bezoekers op af komen. meer info – als ook het actuele programma vindt je op www.nieuwenor.nl
NIEUWE NOR laat je niet Los!

Programma 

Donderdag 17 December
‘Gulpener Geen GeDonder #49: Silent Disco’
ft. Parkstad Popstad Talent
genre: akoestisch/live
aanvang 20:30 | einde 23:00
gratis toegang

‘Geen GeDonder’ is de maandelijkse avond voor talent in het café van poppodium NIEUWE NOR, waarbij het lied centraal staat. De laatste editie van 2015, op donderdag 17 december, staat in het teken van Serious Request. Het café wordt omgetoverd tot Silent Disco waar optredens worden verzorgd door Parkstad Popstad Talent.

Bezoekers kunnen bepalen welke nummers de bands spelen door een SMS te sturen naar 3669 (2 euro per bericht voor Serious Request 2015).

Vrijdag 18 December
‘Serious D&B’: Impulse x Amplified x Compass
NCT + T and Sugah + Sektor & Subsequent + Karimooo e.v.a.
genre: dance > drum&bass
aanvang 22:00 | einde 06:00
Voorverkoop: € 10,00 | Avondkassa: € 10,00

Op de dag dat 3FM haar DJ’s een week lang opsluit in hartje Heerlen kun je in de NIEUWE NOR een nacht lang los op de dikste drum & bass en dubstep door de grootste talenten uit Nederland. Onder de hoede van Impulse, Amplified & Compass Agency brengt de NIEUWE NOR van 22:00 tot 6:00 ‘Serious D&B’. En dat het met de kompas van onze hofleverancier van vanavond goed zit zie je terug aan de geweldige line-up! Van Rampage tot Liquicity, ze stonden er en vannacht is Heerlen aan de beurt! Zijn jullie klaar voor NCT, T and Sugah, Sektor & Subsequent, Karimooo, Robokop, Chrisis, Low5, Zazu, MVE & MC Loudly en onze Zuidelijke helden? Ja? ‘Let’s get Serious & ‘Keep them Going’!

100% van de opbrengst kaartverkoop wordt gedoneerd aan Serious Request 2015.

Zaterdag 19 December
‘Serious Techno’: Bunkerclub x Second Wave x Gloam
Doka + Sinfol + Mirella Kroes + Octual + JP Enfant + Stefan Vincent + Dreyaz + Mercal
genre: dance > techno
aanvang 22:00 | einde 07:00
VIP : € 50,00 | Voorverkoop: € 10,00 | Avondkassa: € 10,00

Zaterdag 19 december slaan Bunkerclub, Second Wave en boekingskantoor Gloam de handen ineen voor ‘Serious Techno’. Dat betekent een lange dampende nacht ‘dubbel-dik-doorhalen’ voor het goede doel! De beste dj’s van Gloam Amsterdam, Second Wave en Bunkerclub hebben van 22:00 tot 07:00 niets dan dikke techno op het menu staan in poppodium NIEUWE NOR. Dit keer gooien we een line up op je bordje die zo vet is, dat je er buikpijn van krijgt. Wat te denken van Mirella Kroes, Stefan Vincent, JP Enfant, Sinfol, Octual, Doka, Dreyaz & Mercal? Kom dansen, spacen, bunkeren en waven tijdens ‘Serious Techno’ en… ‘Keep them Going’!

100% van de opbrengst kaartverkoop wordt gedoneerd aan Serious Request 2015.

Zondag 20 December
‘Skyline Sessions’ by Lucas & Steve
Sam Feldt + Gregor Salto + Joe Stone + Pep & Rash + Mr. Belt & Wezol + 2Dirty + Nothing But Funk + MC Haits
genre: dance > futurehouse/EDM
aanvang 20:00 | einde 04:00
Voorverkoop: € 9,83 | Avondkassa: € 9,83

Ze zijn inmiddels een wereldberoemd dj-duo: Lucas & Steve. Tijdens 3FM Serious Request keren ze terug naar hun roots (Zuid-Limburg) voor een speciaal evenement in poppodium NIEUWE NOR: ‘Skyline Sessions’. Alle opbrengsten gaan naar het Glazen Huis en Lucas & Steve krijgen bijval van onder meer Sam Feldt, Gregor Salto, Mr. Belt & Wezol en Pep & Rash!

100% van de opbrengst kaartverkoop wordt gedoneerd aan Serious Request 2015.

Maandag 21 December
‘Novacane XL’ ft. FeestDJRuud + Puinhoop Kollektiv
David Ghetto + Boscha Nova + Guado
genre: dance > hiphop/house
locatie: LIMBURGZAAL – Parkstad Limburg Theaters
aanvang 20:00 | einde 02:00
Voorverkoop: € 15,00 | Avondkassa: € 19,00

Na de drie uitverkochte ‘Novacane’ edities achter elkaar in de NIEUWE NOR is het tijd om (wéér) geschiedenis te schrijven in Heerlen. Tijdens ‘Serious Request’ geeft Novacane het grootste indoor eclectic-feest geven dat de stad Heerlen ooit heeft gezien. Niet in ons vertrouwde poppodium, maar nu eenmalig & exclusief in de LIMBURGzaal van Parkstad Limburg Theaters! En omdat de line up zo overweldigend is hier alvast één deel van het totale affiche: FeestDJRuud + Puinhoop Kollektiv + David Ghetto + Boscha Nova + Guado. Meer namen volgen! (leeftijd: 16+)

100% van de opbrengst kaartverkoop wordt gedoneerd aan Serious Request 2015.

Woensdag 23 December
‘Keep The M(usic) Going’
Born From Pain + dOOp vs. Subp Yao + Distant Relatives + Demi-Sec + Statesmen + Hey Angie + Maas & Meesters + Bombrini Bros.
genre: divers/live
aanvang 20:00 | einde 03:00
Voorverkoop: € 10,00 | Avondkassa: € 10,00

In de week van 18 tot en met 23 december organiseren de Limburgse poppodia op initiatief van Stichting Popmuziek Limburg en in samenwerking met het Rode Kruis Limburg een actieweek voor 3FM Serious Request. Onder de naam ‘Keep The M(usic) Going’ vinden gedurende deze gehele week concerten plaats in de zes Limburgse popzalen, waar lokaal talent en gevestigde namen geheel belangeloos hun opwachting maken. Op woensdag 23 december strijkt ‘Keep The M(usic) Going’ neer in het café en de zaal van de NIEUWE NOR. Een avond én nacht met optredens van o.a. Born From Pain, dOOp vs. Subp Yao, Statesmen, Hey Angie, Maas & Meesters, Bombrini Bros., Distant Relatives, Demi-Sec en zelfs het Heerlens Mannekoor!

100% van de opbrengst kaartverkoop wordt gedoneerd aan Serious Request 2015.

Aan het programma tijdens Serious Request worden constant onderdelen toegevoegd. Voor het laatste programma-nieuws van poppodium NIEUWE NOR, check: www.nieuwenor.nl of volg @NIEUWENOR op Twitter/Instagram of poppodium NIEUWE NOR op Facebook.