SMK65 Jubileumweek

In 2015 viert Stichting SMK, de muziek- en dansschool van de gemeenten Kerkrade, Landgraaf en Brunssum, haar 65e verjaardag! Deze gelegenheid wordt aangegrepen om met de hele school en muzikale aanverwanten een feest neer te zetten, waar alle inwoners van de gemeenten van kunnen meegenieten! Immers, feestvieren is onlosmakelijk verbonden met muziek en dans, en wat is mooier dan dit feestgevoel te delen met de gemeenschap waar de SMK deel van uitmaakt? Daarbij gaat de school nog een stapje verder, door deze festiviteiten te koppelen aan Serious Request.

Wat staat er te gebeuren?

De laatste week vóór de kerstvakantie, voorafgaand aan de start van Serious Request, gaat de SMK de drie gemeenten in, om op verwachte én onverwachte plekken muziek te maken en zo te vieren dat er al 65 jaar muziek- en dansonderwijs in deze regio wordt verzorgd.

Op woensdag 16 december wordt er afgetrapt in de gemeente Brunssum. Hier wordt tussen 15:30 en 17:30 muziek gemaakt in winkeletalages in het centrum en om 18:30 zal een groots jubileumconcert in De Brikke Oave plaatsvinden.

Op donderdag 17 december gaan de feestelijkheden door in Landgraaf, waar tussen 15:30 en 17:30 in winkelcentrum Op de Kamp diverse optredens zullen plaatsvinden. Ook in Landgraaf vindt die dag een jubileumconcert plaats, in zaal De Brandpoort, om 18:30.

De jubileumweek wordt afgesloten met een 24-uurs muziekestafette in het centrum van Kerkrade en de Rodahal: Dit betekent 24 uur non-stop optredens, workshops en (ludieke) muzikale activiteiten door leerlingen, docenten, en aanverwanten van de school, van vrijdag 18 december om 14.00 uur, tot zaterdag 19 december 14.00 uur.

Bij al deze activiteiten wordt het publiek om een donatie gevraagd, zodat de SMK op zaterdagmiddag 19 december een mooi bedrag kan overhandigen bij het Glazen Huis in Heerlen!

Kijk voor meer informatie op www.smkparkstad.nl