Serious Meditation / Jij groeit Zij leren

Bewegingsmeditatie voor vrouwen op 17 december

Een plein vol vrouwen die hun hart openen om al ademend geld in te zamelen voor kinderen in oorlogsgebieden. Vanuit dat beeld en die gedachte is Serious Meditation geboren, een bewegingsmeditatie voor en met vrouwen. De meditatie vindt plaats op 17 december van 18.30 tot 19.30 uur op het Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen.

,,Ervaring is niet nodig en een matje of een kussen ook niet. Er bestaan vele vormen van meditatie, maar wat wij gaan doen op 17 december, gebeurt staand en bestaat uit het herhalen van een simpele beweging (naar de 4 windrichtingen) op muziek (van Karunesh). Het openen van de ademhaling staat hierbij centraal,’’ zo legt initiatiefneemster Nicole LaPol uit.

Het motto van Serious Meditation is ‘JIJ GROEIT, ZIJ LEREN’. De activiteit sluit goed aan bij het thema van 3FM Serious Request: het creëren van scholings- en ontwikkelingskansen voor kinderen in oorlogsgebieden.

Waarom Serious Meditation alleen vrouwen oproept om mee te doen, heeft te maken met het verlangen om de vrouwelijke energie in de wereld letterlijk meer gezicht te geven. ,,De vrouwelijke energie is zacht, liefdevol, ontvankelijk en verbindend. Dat zijn kwaliteiten die we goed kunnen gebruiken, nu zeker. Ook mannen dragen deze energie overigens in zich, veel vrouwen zijn dit stukje zelf ook kwijt.’’

Wie meer informatie wil over Serious Meditation of zich direct wil inschrijven, kan dit doen via www.seriousmeditation.nl Daar kun je direct online doneren, meedoen kan al vanaf €5,-. De hele opbrengst gaat naar 3FM Serious Request en Stichting Het Rode Kruis in Den Haag. Je betalingsbewijs is je toegangsticket. Publiek is van harte welkom en kan ter plekke nog een Serious bijdrage doen.

jij groeit, zij leren FB banner